top of page

3 maanden fulltime ondernemen, wat vind ik ervan?

Deze blog schrijf ik begin december 2022. Nu ik 3 maanden fulltime aan het ondernemen ben. De afgelopen weken, maanden, waren een achtbaan. Positief en negatief.September was de eerste maand fulltime ondernemen, met een record omzet!


Ik wist niet wat me overkwam. Veel fotograferen, veel foto's leveren aan heel veel klanten en precies doen waar ik al maanden, wat zeg ik, jaren naartoe werk. Ik ontwikkelde steeds meer vertrouwen in mijzelf en mijn bedrijf. Maar de flow van augustus, september en oktober kon ik niet vasthouden. Wat ook wel te verwachten was, maar toch baal je er van.


Daarnaast zit mijn body (het gedeelte van de camera met alle knopjes en waar je mee klikt) aan het maximum aantal clicks wat hij kan hebben. Het kan best zijn dat deze nog een paar jaar mee gaat, het kan ook zijn dat hij morgen kapot gaat. Het was het niet morgen, maar tijdens Jacht & Buitenleven, eind september... Dit keer had ik geen back up camera mee, 'want die was nog nooit nodig geweest'. Stom, ik had het kunnen weten. Dus ik ben als een malle naar de dichtstbijzijnde winkel gereden om een andere body op te halen. Gelukkig kon de body gemakkelijk gemaakt worden, maar heb ik toch een nieuwe body erbij gekocht. Een spaarpotje waar ik liever volgend jaar pas gebruik van had hoeven maken.Kreeg ik in oktober ook nog corona. Enkele shoots konden verschoven worden, maar een aantal ook niet. En dat waren wel een van mijn grooste inkomsten van die maand... Financiële domper nummer 2 in mijn achtbaan van fulltime ondernemen.


Het positieve? De juiste klanten weten mij te vinden! Ik hoef geen 'nee' meer te verkopen omdat iets niet bij me past. En dat vind ik zo'n groot compliment! Blijkbaar straal ik het juiste uit, de juiste foto's, de juiste verhalen, het juiste portfolio hier op mijn website. Echt ontzettend gaaf, dankjewel lieve klanten van mij!Shout out naar jullie en jullie vertrouwen in mij. Maar ook dankjewel voor jou, diegene die dit leest en mij wil volgen. Jullie gesprekken, likes, comments en reacties doen me ontzettend goed.


Via Instagram heb ik jou de vraag gesteld wat jij zou willen weten. En daar kwamen een aantal interessante vragen uit:


- Valt het mee of tegen als zzp'er?

Omdat ik al sinds 2017 onderneem, is het niet nieuw voor mij. De overgang ging heel geleidelijk en gematigd. Daardoor is de stap niet zo groot om fulltime te ondernemen. Om de vraag te beantwoorden, het valt me 100% mee, afgezien de shoots binnen halen. Dat valt wel tegen. Gelukkig volg ik een cursus om daar aan te werken.


- Wat zijn de plannen? Wat wil je fotograferen?

Er zijn een aantal plannen die ik aan het uitwerken ben. Sommigen zijn klein, zoals het bijhouden van mijn blog. Sommigen zijn groter, die hebben meer tijd nodig om op te zetten. Als ik hier meer info over heb, laat ik het weten! Wat ik wil fotograferen? Mede-outdoor ondernemers, jagers, verhalen van jacht- en outdoor bedrijven en nog zo veel meer! Heb jij toffe plannen die ik mag vastleggen? Stuur gerust een berichtje om te sparren.


- Wat fotografeer je nu precies? Ik zie jacht, natuur en soms portretten.

Het allerliefste werk ik buiten in de natuur. Het gebruik maken van daglicht vind ik fantastisch en heb ik aardig goed onder de knie. In welke omstandigheden ook. Mijn onderwerp is eigenlijk altijd iets met de natuur, outdoor en jacht.


Voor de komende maanden heb ik dus veel ideeën die ik ga uitwerken. Ik ga een aantal aanpassingen maken, er veranderen een aantal dingen, er komen wat dingen bij. Er gaat niks weg!


Dus hou vooral mijn website in de gaten, volg me op Instagram @hollykleinoonk en je gaat het allemaal mee maken!


Tot snel! Buiten tijdens een shoot of online


78 weergaven

Comments


bottom of page